АНОНС. «Асоціація сприяння самоорганізації населення» запрошує на круглі столи

ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» запрошує лідерів громадських організацій, органів самоорганізації населення (ОСНів), представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, науковців, журналістів узяти участь у регіональних круглих столах на тему «Ефективна соціальна допомога: роль організованої громадськості».


Заходи відбудуться: в Сімферополі (20 вересня), Луганську (25 вересня), Києві (26 вересня) та Львові (27 вересня 2013 року) і проводяться в рамках проекту «Посилення соціальної функції органів самоорганізації населення», який реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

На круглих столах будуть розглянуті кращі практики участі ОСНів у наданні соціальної допомоги мешканцям, механізми співпраці муніципальних соціальних служб з ОСНами та громадськими організаціями у вирішенні соціальних проблем населення, у тому числі форми громадського контролю за якістю надання соціальних послуг.

Метою проекту є підвищення ефективності надання соціальних послуг найбільш уразливим категоріям населення на основі розширення участі ОСНів та інших громадських утворень у виявленні тих, хто особливо потребує допомоги, розширення переліку видів цієї допомоги за рахунок переважно нематеріальної (духовної, ментальної) підтримки, сприяння зайнятості та активному довголіттю людей похилого віку, сприяння самореалізації осіб з обмеженими можливостями тощо.

Нагадаємо, що участь ОСНів у наданні допомоги різним категоріям потребуючих її громадян передбачена статтею 14 Закону України «Про органи самоорганізації населення». І одним із завдань цього проекту є розширення кола тих інстанцій, що надають соціальну допомогу, за рахунок делегування органами місцевого самовря-дування ОСНам та НДО повноважень у цій сфері разом із відповідними ресурсами.

Учасники круглих столів будуть запрошені на основі конкурсного відбору. Бажаючі узяти участь у цих заходах мають подати заявку, яка включає:

1) резюме із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові, місця роботи або/та характеру громадської діяльності, стислого опису досвіду цієї діяльності, адреси електронної пошти та контактних телефонів;

2) обґрунтування свого бажання узяти участь у круглому столі.

Цю інформацію загальним обсягом до 3 сторінок слід до 6 вересня ц.р. направити до ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» на e-mail: samoorg@ukr.net або на факс: (048) 738-68-30. Результати відбору будуть повідомлені учасникам до 10 вересня.

Організатори круглих столів відшкодовують відібраним учасникам витрати на проїзд (у межах вартості купейного білету або білету на автобус), забезпечують кофе-брейком та роздатковими матеріалами.

Дати проведення круглих столів є орієнтовними і можуть бути уточнені, про що учасникам буде обов’язково повідомлено.

Додаткову інформацію можна отримати:

тел./факс: (048) 738-68-30, e-mail: samoorg@ukr.net

Веб-сайт: http://samoorg.com.ua

Контактна особа: В’ячеслав Кіщенко