Відкрита запис на безкоштовні курси з української мови

2 жовтня у Херсоні відкриваються безкоштовні курси української мови. Їх організував Всеукраїнський комітет захисту української мови.
Проведення курсів має на меті становлення контактів між людьми, які вивчають українську,  а також популяризацію української мови, літератури й культури.
«Призначення наших курсів у тому, щоб навчати наших слухачів  комунікуванню українською, сприяти подоланню людьми, рідною для яких є інша, не українська, мова психологічного бар’єру у спілкуванні українською. Більш важливим для нас є не вивчення, наприклад, граматики чи фонетики, а розширення загальнокультурного українознавчого рівня», - каже один із організаторів курсів у Херсоні Лілія Віжічаніна.
У місті курси відбуватимуться завдяки громадському активісту Олександру Базилєву та Надії Коротун, директору Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара.
Запис за телефонами: 050-684-20-17, 097-931-36-80.
Довідково: Програму курсів укладено у Києві й розрахована вона на 36 годин. У рамках занять також заплановані зустрічі з письменниками, кінопокази, лекції з історії, культури.
Увесь проект реалізовуватиметься на засадах вололонтерства; важливу роль відіграватиме ініціативність громадськості міст, прилучення до справи регіональних осередків Всеукраїнського комітету захисту української мови - повідомляє прес-служба Всеукраїнського комітету захисту української мови