Тренінг з моніторингу жорстокого поводження у дитячих місцях несвободи для молодих активістів


Харківський інститут соціальних досліджень (ХІСД) за підтримки Фонду підтримки демократії Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні та у співпраці з ЮНІСЕФ та Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини проведуть два тренінги, присвячені стандартам поводження з дітьми як ефективному методу попередження катувань та жорстокого поводження у місцях несвободи в Україні.

До участі у тренінгу запрошуються молоді активісти, правозахисники, представники громадських організацій, волонтери та всі, кого цікавлять права дитини у різних місцях утримання людей – інтернатах, психоневрологічних лікарнях, притулках для дітей, приймальниках-розподільниках, слідчих ізоляторах, виховних колоніях тощо. З повним переліком дитячих місць несвободи можна ознайомитись тут - http://khisr.kharkov.ua/index.php?id=1328875520. Особлива умова участі у тренінгу – вік від 18 до 35 років.

Програма навчального тренінгу охоплює наступні блоки:
• Історія, місія й завдання національного превентивного механізму.
• Визначення, особливості й класифікація дитячих місць несвободи.
• Мінімальний стандарт належного поводження з дітьми в місцях несвободи.
• Принципи та методи моніторингу дитячих місць несвободи.
• Особливості здійснення моніторингу в різних дитячих місцях несвободи. Найбільш поширені порушення.
• Вивчення досвіду роботи НПМ зарубіжних країн та України.
• Організація взаємодії з державними органами.

Усі тренінги буде проведено експертами ХІСД та ЮНІСЕФ за участі представників Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.
Орієнтовні дати проведення тренінгів:
1 тренінг – АР Крим – 4 дні з 07.10 по 10.10.2013
2 тренінг – АР Крим – 4 дні у межах з 11.10 по 14.10.2013

Точне місце проведення буде відоме після завершення набору.
Організатори повністю покривають витрати на проживання, харчування, проїзд в обидва кінці (у межах вартості квитків автобусу або плацкартного / купейного поїзду) та участь у тренінгу.
Після завершення тренінгу учасники отримають сертифікати та будуть рекомендовані до приєднання до національної команди з моніторингу місць несвободи в рамках НПМ.
Для участі у конкурсі необхідно:
Заповнити та надіслати анкету учасника (додається) із фото на електронну адресу: svetlanakharkov@mail.ru не пізніше 23 години 25 вересня 2013 року. Анкету треба підписати наступним чином: Ivanov_Merefa_Kharkivska, обов’язково вказавши латинськими літерами своє прізвище, потім місто і область. Не використовуйте пробіли, відокремлюйте слова підкресленням.
Відібрані учасники будуть повідомлені електронною поштою 28 вересня.

Контакти
Світлана Щербань
svetlanakharkov@mail.ru
+38 (097) 854-25-88
Марія Колоколова
kolokolovama@mail.ru
+38 (096) 385-63-81