Гранти на навчання в Німеччині: дедлайн до березня 2014 р.

Фонд Генріха Бьолля (Heinrich Boell Stiftung) повідомляє про прийом заявок для участі в конкурсі стипендій 2014 року. Фонд щороку виділяє близько 1000 стипендій для навчання за широким спектром спеціальностей у бакалавраті, магістратурі та аспірантурі громадянам Німеччини та іноземцям. Пропонується два види стипендій:
для студентів і випускників німецьких вузів, які планують продовжити навчання в університетах Німеччини та Євросоюзу для випускників зарубіжних вузів, які бажають продовжити навчання в університетах Німеччини.


Студенти бакалаврату і магістратури можуть подавати заявки на участь у конкурсі стипендій до початку навчання або протягом перших трьох семестрів. Аспіранти для участі в конкурсі повинні надати документи, які підтверджують факт зарахування в аспірантуру німецького вузу або вузу країни, що входить до складу ЄС.

Перевагою в конкурсному відборі користуються:
студенти, які отримали першу вищу освіту,
мігранти,
ті, хто навчаються у вузах за прикладними спеціальностями ("Fachhochschulen")
ті, хто навчаються за спеціальностями MINT (математика, інформатика, природничі та технічні науки), за спеціальностями, які мають відношення до охорони навколишнього середовища (дослідження клімату, відновлювані джерела енергії)
ті, хто навчаються за спеціальністю "журналістика".

Фокусною групою для стипендіальної програми фонду є іноземні спеціалісти, які навчаються або планують навчання в магістратурі або аспірантурі німецьких вузів, громадяни країн Центральної/Східної Європи, країн колишнього Радянського Союзу, країн Ближнього Сходу, північної Африки, держав із перехідною економікою. Іноземні спеціалісти, які беруть участь у конкурсі стипендій, повинні мати принаймні ступінь бакалавра і добре володіти німецькою мовою, оскільки співбесіда для стипендіатів проводиться німецькою мовою.

Заявки від іноземців на участь у конкурсі стипендій 2014 року приймаються до 1 березня 2014 року.

Детальна інформація про подачу заявок для участі в програмах Фонду опублікована на сайті.

"Громадський простір"