Несвяткове: Міліція втретє закрила провадження у справі побиття херсонських журналістів

фото http://koordinatorudpn.livejournal.com/410995.html
Слідча Комсомольського райвідділу міліції Херсона лейтенант міліції Дарія Зубко закрила кримінальне провадження у справах по нападу на журналістів інформаційного агентства «Таврія ньюс» Олександра Тарасова та Валерія Миронюка. Одну зі справ вона закрила втретє. Слідча майже дослівно переписала свою попередню постанову про закриття кримінального провадження, яка 30 травня була скасована Апеляційним судом Херсонської області. Мотиви закриття – журналістам ніхто не перешкоджав розміщувати інформацію на сайті, присутні особи не усвідомлювали що діють проти журналістів.
Як повідомляє сайт Незалежної медія профспілки, НМПУ вважає, що лейтенант міліції Дарія Зубко звужено тлумачить статтю 171 Кримінального кодексу України, яка стосується перешкоджання законній діяльності журналістів. Всупереч тлумаченням науковців і рішенню Апеляційного суду Харсонської області, співробітниця міліції вважає, що перешкоджання це лише створення перешкод при публікації матеріалу.

Незалежна медіа-профспілка України звертає увагу, що слідчий, чотири рази незаконно закриваючи кримінальне провадження проти херсонських журналістів, створює небезпечний прецедент, коли можна безкарно нападати на журналістів і уникнути відповідальності.

НМПУ вимагає від Генеральної прокуратури України звільнення з подальшим притягненням до кримінальної відповідальності за зловживання владою або службовими повноваженнями(ч.3 ст.364 КК України) слідчого Комсомольського ВМ ХМВ УМВС України лейтенанта міліції Дарії Зубко. Медіа профспілка, також вимагає від Генеральної прокуратури України взяти під особистий контроль справи по нападу на Херсонських журналістів. І цей контроль повинен носити не декларативний, а реальний характер.

Про випадок детальніше тут