Стажування в Європейській Комісії - дедлайн 30 серпня

Інтерни працюють у всіх підрозділах Європейської Комісії. Завдання під час стажування безпосередньо залежать від установи, в якій Ви працюватимете. Ви можете працювати в сфері конкурентного права, кадрів, довкілля, тощо. Щоденна робота передбачатиме організацію зустрічей, робочих груп, форумів, громадських слухань, здійснення досліджень та ведення документації, написання звітів; надання відповідей на запити; залучення до проектів.


Кінцевий термін подачі заявок: 30 серпня 2013 року

Відкрите для: випускників вузів з усього світу

Стипендія: щомісячна стипендія 1000 євро, відшкодування витрат на дорогу

Опис

Ви можете подати заявку на стажування в Європейській Комісії (чи в іншому виконавчому органі/агентстві європейських інституцій, як-от: Європейська служба зовнішньої діяльності чи Виконавче агентство з конкурентоспроможності та інновацій) терміном на 5 місяців. Початок стажування – 1 березня 2013 року.

За умови проходження конкурсного відбору, Ви отримаєте безпосередній досвід роботи в міжнародному та багатокультурному середовищі. Це може стати важливим кроком для розвитку Вашої подальшої кар’єри.

Що надасть Вам стажування

- Розуміння функціонування ЄС: ознайомлення з політичними процесами в інституціях ЄС;
- Практичний досвід – можливість брати участь в щоденній роботі Європейської Комісії;
- Можливість застосувати на практиці теоретичні знання;

Чого очікують від інтернів?

- Відкритість до вивчення аспектів функціонування ЄС;
- Прагнення вивчити методи роботи Комісії;
- Внесок в щоденну роботу нового бачення;
- Ініціативність

Стажування в Європейській Комісії – це набагато більше, ніж просто професійний досвід. Кожний набір інтернів організовує величезну кількість подій: від футбольних матчів до дегустацій вина. І це все – у звичному бюрократичному стилі: кожен захід передбачає створення власного організаційного комітету. Зазвичай, можна вибрати з 40-50 заходів.

Основний комітет, який займається організацією вечірок та інших заходів в Брюсселі та Люксембурзі, це – Stage Committee. Один із найбільш популярних заходів це – Ярмарок вакансій, який допоможе інтернам в їхніх подальших професійних планах, та престижний турнір Euroball.

Більше інформації можна знайти тут та тут.

Стипендія

Кожен інтерн отримуватиме грант в розмірі 1000 євро протягом п’ятимісячного терміну стажування та відшкодування витрат на дорогу. Кожного року Комісія надає 1300 місць для стажування.

Хто може подати документи:

Програма відкрита для випускників вузів з усього світу, які:

- На момент подачі документів отримали диплом бакалавра;
- Володіють на високому рівні англійською/французькою/німецькою мовами;
- Відмінне володіння другою офіційною мовою ЄС необхідне для аплікантів – громадян ЄС.

Апліканти, які на момент подачі документів, отримали досвід проходження стажування чи роботи у будь-якому органі ЄС терміном більше, ніж 6 тижнів, не мають права брати участь в конкурсі.

Подання заявки

Для стажування, яке розпочинається в березні 2014 року, кінцевий термін подачі документів: 30 серпня 2013 року, 12.00. Попередній відбір відбуватиметься з середини вересня до жовтня. Остаточний відбір буде завершено до грудня 2013 року.

Процес подачі документі складається з двох етапів:

1. Слід зареєструватися онлайн, перейшовши за наступним посиланням. На сторінці «My Account» скористайтеся кнопкою «LOGIN», за якою Ви зможете перейти до European Commission Authentication Service (ECAS). Переконайтеся, що Ви пройшли ідентифікацію, вибравши «External» область, перш ніж вводити своє прізвище та пароль. Якщо Ви – новий користувач, перейдіть за «Not registered yet» посиланням та заповніть «Sign Up» форму. Після натискання кнопки Submit, Вам на електронну пошту надійте лист з підтвердженням. В листі Ви знайдете посилання, за яким Ви зможете перейти і створити власний пароль та заповнити безпосередньо аплікаційну форму. При кожному наступному вході Вам слід просто зазначати Ваше ім’я користувача та пароль.

2. Заповнити та надіслати аплікаційну форму. Вам слід ввійти на Ваш аккаунт та заповнити аплікаційну форму, користуючись вказівками, які з’являтимуться на екрані. Вам не обов’язково заповнювати всю форму одразу. Її можна заповнювати поступово, зберігаючи введену інформацію при кожному виході із сайту. Також Ви можете скористатися попереднім переглядом аплікаційної форми у PDF-форматі.

Важлива інформація

На цьому етапі Європейська Комісія не вимагає надсилання жодних документів у друкованому вигляді.

Після надсилання аплікаційної форми, лише кандидати, які пройдуть попередній відбір для Virtual Blue Book, будуть повідомлені про необхідність надсилання наступних документів:

- Копія паспорта;
- Копія диплому (-ів);
- Підтвердження знання мов, зазначених в аплікаційній формі;
- Підтвердження досвіду роботи (за умови наявності)

Аплікаційну форму для стажування в Європейській Комісії можна надіслати, скориставшись он-лайн формою. Більш детальну інформацію можна знайти на офіційному сайті.

Переклад - "Європейський простір", Мар'яна Семенишин

Джерело : "Громадський простір"