Європейська Комісія оголосила два конкурси в рамках Європейського інструменту з питань демократії та прав людини

Європейська Комісія оголосила два нових конкурси в рамках Європейського інструменту з питань демократії та прав людини, спрямованих на захист прав людини та правозахисників і боротьбу з дискримінацією в різних країнах світу.

1. Захист прав людини та правозахиснків в ситуаціях, де вони найбільше наражаються на небезпеку


номер конкурсу 134288; кінцевий термін подання концепцій проектних пропозицій (на електронну адресу, вказану в Інструкціях для заявників) – 1 серпня 2013 року.


Мета цього конкурсу проектів полягає в забезпеченні дотримання прав людини та підтримці і захисту правозахисників шляхом розширення їхніх можливостей і потенціалу для здійснення своєї діяльності в коротко- та довготерміновій перспективі, а також шляхом надання підтримки та засобів для діяльності місцевим організаціям громадянського суспільства задля захисту прав людини та основних свобод в деяких з найскладніших, найнебезпечніших, пригнічених та непередбачуваних політичних ситуаціях в світі та/або там, де вони є найбільш уразливі та незахищені.

Вся детальна інформація про конкурс, його компоненти та правила подання проектних пропозицій вказані в Інструкціях для заявників, які разом з іншими необхідними документами, можна отримати тут.

2. Боротьба з дискримінацією

номер конкурсу 134379, кінцевий термін подання концепцій проектних пропозицій (на електронну адресу, вказану в Інструкціях для заявників) – 8 серпня 2013 року.

Мета цього конкурсу полягає в посиленні боротьби з дискримінацією за допомогою Європейського інструменту з питань демократії та прав людини, зокрема з такими чотирма її формами: (1) дискримінація по відношенню до корінних народів; (2) дискрімнація по відношенню до лесбійок, геїв, бісексуалів, трансґендерних та інтерсексуальних осіб (ЛГБТІ); (3) дискримінація за ознакою релігії або віросповідання (або його відсутності); (4) дискримінація стосовно маленьких дівчат (жіночий інфантицид, спрямований на дітей до 5 років).

Вся детальна інформація про конкурс, його компоненти та правила подання проектних пропозицій вказані в Інструкціях для заявників, які разом з іншими необхідними документами, можна отримати тут.

Обидва конкуси проектів відкриті для заявників з різних країн світу, включаючи Україну.

Джерело : Громадський простір