Анонс: лишилося два дні для реєстрації на семінарі-відкритому просторі «Вільний доступ до генпланів міст: як перетворити декларацію в реальність?»

Лишилося лише два дні для реєстрації.
Східноукраїнський центр громадських ініціатив запрошує громадських активістів, блогерів, журналістів, науковців, бізнесменів, посадових осіб органів місцевого самоврядування,  громадян – всіх кого цікавить проблема недоступності для громадян містобудівної документації до участі у семінарі-відкритому просторі «Вільний доступ до генпланів міст: як перетворити декларацію в реальність?».
Захід відбудеться 19-20 липня 2013 року у Чернігові.


Початок у вечорі 19 липня.
Про формат заходу. Відкритий простір - це технологія, яка дозволяє групам та індивідуумам різним за соціальними статусами та світоглядними поглядами знаходити енергію для взаємодії, співпраці, творчості та натхнення  для вирішення складних проблем,  які здається не мають однозначних рішень. Технологія дозволяє організувати час та простір у ході зустрічей таким чином, що учасники самостійно організовують процес навчання та вирішення проблем, формуючи порядок денний зустрічі.Відкритий простір – ідеальна техніка для роботи із завданнями та ідеями, які глибоко цікавлять учасників, за розв’язання яких вони готові брати відповідальність. Більше інформації про технологію «відкритий простір» можна прочитати англійською мовою тут: www.openspacetechnology.com;www.openspaceworld.org або самостійно знайти матеріали в Інтернет.
 Захід буде креативним, продуктивним і повним несподіванок. Відкритий простір - це унікальна нагода помріяти про бажане, а також разом попрацювати і вималювати чітку стратегію і план дій, де кожен зможе обрати свою частину відповідальності.

Кількість учасників обмежена. Учасники будуть запрошені за результатами конкурсного відбору.
Для участі у заході потрібно не пізніше 4 липня 2013 р. до 24:00

1) поділитися власним досвідом доступу до генпланів на сайті http://cityplan.in.ua/
Як це зробити?
-          Описати ваш досвід доступу до генпланів у блогах на сайті cityplan.in.ua (приклади аналогічних блог-постів: http://cityplan.in.ua/blogs/view/260http://cityplan.in.ua/blogs/view/192)
або
-          завантажити на сайт cityplan.in.ua скановані документи (відповіді органів місцевого самоврядування, проектних інститутів тощо на ваші інформаційні запити або листи) та написати пояснювальні коментарі до цих документів на сторінці того міста, доступ до генплану якого ви намагались отримати (для прикладу оберіть будь-яке місто на інтерактивній карті http://cityplan.in.ua/cities).

2) заповнити онлайн-анкету та надіслати її організаторам.

Що робити, якщо у вас не має власного досвіду доступу до генплану, але  ви хочете взяти участь у заході?

Вам необхідно:
1)      зробити дії, які засвідчать ваш інтерес до заходу, а саме:
-           познайомитися із документами щодо доступності генплану у містах, які вас цікавлять на сайтіcityplan.in.ua, та написати звернення до Уряду та Адміністрації президента, про те, що Вас хвилює невирішеність проблеми недоступності генпланів, надіслати їх рекомендованими листами (приклади звернень можна знайти тут)
або
-          познайомитися із документами щодо доступності генплану у містах, які вас цікавлять, та написати про ваші враження блог-пост у блогах на сайті cityplan.in.ua;
2)      заповнити онлайн-анкету та надіслати її організаторам.
Участь у семінарі безкоштовна. Організатори заходу забезпечують запрошеним учасникам житло та харчування. У разі потреби організатори компенсують учасникам витрати на проїзд у вагонах класу не вище ніж купе (витрати на проїзд швидкісними поїздами Hyundai не компенсуються).
Якщо у вас можуть виникнути складнощі із покупкою квитків, ми рекомендуємо якнайшвидше надсилати заявку на участь у заході, аби ми мали можливість запросити вас якнайраніше.   

Якщо у вас виникають складнощі щодо роботи із сайтом або з логістичних  питань - звертайтеся до Аліни Бондар за телефоном 0999322673 або на e-mail:  bondar.alina21@gmail.com.
***


P.S. Формат заходу передбачає інтенсивне неформальне спілкування, обговорення проблем Вашого міста, знаходження шляхів їх вирішення.