Представники херсонського громадянського суспільства розкритикували антиалкогольну ініціативу

Ми вже писали, що днями відома громадська організація Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров’я організував у місті прес-конференція, що була присвячена старту антиалкогольної кампанії на підтримку законопроектів №№2875, 2876, 2880 (про підвищення акцизів на пиво).

У прес-конференції взяли участь один з керівників ХОФМЗ Наталія Бімбірайте, а також народний депутат України Андрій Путілов та помічниця народного депутата Володимира Сальдо Тетяна  Сазонова. Вони розповіли про те, що прийняття вищезазначених законопроектів допоможе не тільки знизити доступність пива для молоді, але й забезпечити в повній мірі фінансування будівництва та обладнання дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ», яка надає медичну допомогу важкохворим дітям з усієї України.
Цю ініціативу по всій країні підтримали учасники кампанії «Акцизи з пива на охорону здоров’я (частина на Охматдит)!», до якої увійшли Члени опікунської ради НДСЛ «Охматдит», коаліція громадських організацій «За тверезу Україну», Центр протидії корупції, Рух добровольців «Простір Свободи», Громадянська служба «Свідомо», Український інформаційний центр з проблем алкоголю та наркотиків, Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров’я.

Реакція у Херсоні на ініціативу громадськості стала дещо несподіваною. Частина представників громадських організацій не просто розкритикували, а перейшли до образ організаторів акції.
Так, координатор Херсонської мережі Громадянської Асамблеї України, член Громадської Ради при облдержадміністрації Олексій Ліпко таким чином відкоментував у Фейсбуці в одній із журналістських груп таким чином: "На мою думку це просто знущання! Маскуючись турботою про молоде покоління, Держава нахабно залазить та забирає останні крихти з регіонів. Я не розумію чому не можна знайти гроші на будівництво Охматдіту з фондів державних бюджетів. Більша профілактика полягає у будівництві за ці "гроші з пива" сучасних підліткових майданчиків (футбольні, баскетбольні поля, майданчики для катання на скейтбордах та велосипедів)"
Ще більш різкою у своїх оцінках виявилася координатор руху "Чесно" у Херсоні, колишній  депутат обласної ради від "Баткьівщини" та один з лідерів Фундації сприяння громадянській активності Катерина Гандзюк. Вони у своєму профілі у Фейсбуці не соромилася у виразах щодо ініціативи громадськості: "Жду, когда эти пидарасы запретят нам пить пиво, а потом запретят целоваться на улице. Тогда мы возьмем в руки палки, разберем весь центр города на баррикады, будем прыгать на милицейских машинах и забьем вход на "Скифию" досками. БиБиСи потом скажет, что причиной стал какой-то парк и протест против строительства очередного ЦРТ. Но мы-то знаем правду. Все начнется с пива. Оставьте его в покое. И нас".