Участь у тренінгових програмах щодо адміністративних послуг - дедлайн 1 липня 2013 р.

Представники "Нової Генерації" запрошують активістів з Херсонської та Миколаївської областей до участі в програмі «Розвиток спроможності місцевих громадських організацій здійснювати ефективний вплив на реформу надання адміністративних послуг»


В Україні відбувається реформа надання владою адміністративних послуг населенню. Одним з ключових учасників цієї реформи мають стати організації громадянського суспільства (ОГС), які мають право проводити громадські експертизи діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з метою забезпечення належної системи надання адміністративних послуг.

 В свою чергу це потребує відповідного рівня кваліфікації громадських активістів.
З 2013 року громадською організацію «Нова генерація» (м. Херсон) у партнерстві з «Центром сприяння громадянській участі», «Інститутом аналізу політики та стратегій» за фінансової підтримки Європейського Союзу впроваджується проект «Посилення спроможності місцевих ОГС в Миколаївській та Херсонській областях». Мета проекту - розвиток спроможності місцевих ОГС здійснювати ефективний вплив на реформу надання адміністративних послуг. Це досягатиметься, зокрема, через впровадження спеціальної тренінгової програми, вивчення та поширення кращих практик, створення та підтримку мереж.

З цією метою оголошено конкурсний відбір учасників тренінгової програми. Навчання передбачено для місцевих ОГС з Миколаївської та Херсонської областей, які хочуть діяти на користь своєї громади та поглибити свої знання з різних форм місцевої демократії та системи надання адміністративних послуг, здійснення громадського моніторингу якості надання адміністративних послуг.
Програма складається з чотирьох тренінгових модулів:
- законодавчі основи надання адміністративних послуг, 
- практика надання адміністративних послуг, 
- методологія організації моніторингу якості адміністративних послуг та громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади в сфері надання адміністративних послуг, 
- аналіз місцевої політики та проведення кампаній представництва інтересів та захисту прав споживачів адміністративних послуг.

Учасники тренінгової програми матимуть можливість взяти участь у:
- чотирьох дводенних тренінгах (участь обов’язкова у всіх тренінгах),
- навчальному візиті до міст України з метою вивчення кращих практики організації надання адміністративних послуг (буде оголошено додатковий конкурсний відбір учасників),
- в грантовому конкурсі (буде оголошено додатковий конкурс).

Перші два тренінги будуть проведені у вересні – грудні 2013 року.
Навчальні візити та грантовий конкурс буде оголошено на початку 2014 року.

Всього планується сформувати 4 тренінгові групи (по дві в Миколаївській та Херсонській областях).

Організатори забезпечуватимуть відібраним учасникам відшкодування витрат на проїзд до місця проведення тренінгу, проживання та харчування.

У конкурсному відборі учасників тренінгової програми мають право брати участь представники місцевих ОГС з Херсонської та Миколаївської областей, які працюють в сфері представництва і захисту інтересів, громадського моніторингу, правозахисту громадян, громадянської освіти, розвитку громад. Пріоритет надаватиметься тим, хто є членами громадських рад при органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування.

Для участі у конкурсному відборі учасників тренінгової програми претенденти повинні надіслати заповнену анкету-заявку до 24:00 1 липня 2013 року на електронну адресу newgener2013@gmail.com. У темі листа треба зазначити «конкурсний відбір».

Серед відібраних учасників буде проведено додаткове вивчення потреб щодо змістовності тренінгів.

За додатковою інформацію звертатися до Наталії Чермошенцевої: natalia@socioprostir.org.ua, тел. +38(0552) 42 03 22.