Лариса Польська: Крапля крові - крапля життя!

Кров – коротке слово, яке для одних означає життя, для інших – смертний вирок. Щодня в лікарнях є люди, для яких ці два значення зливаються в одну проблему: є кров - є життя, немає крові – немає життя. І ніхто не надасть нам гарантій, що завтра біда не постукає до нас у двері й перед нами не стане проблема пошуку крові.

Куди ми звернемося в першу чергу? Так, у Центр служби крові. Саме він  є рятувальним містком між донором та людиною у біді, для якої кров – єдиний шанс вижити.
Вже третій рік поспіль фонд громади Херсона проводить акцію «Допоможи врятувати дитину» зі збору коштів на дефіцитні ліки для онкохворих дітей й паралельно веде програму «Здай кров – врятуй життя»: для лікування потрібні не тільки ліки, але й донорська кров.
Ми були шоковані, коли працюючи з Херсонським Центром крові дізналися, що там після збору та обробки крові її запаюють у спеціальні контейнери ВРУЧНУ. У якому віці ми живемо?
Втім більшість служб крові України для надійної герметизації це роблять спеціальним запаювачем – HEMATRON III. А Херсонському Центру крові придбати такий сучасний спеціальний апарат не дозволяє бюджет – прилад коштує сьогодні 53 тисячі гривень.

Тож звертаємося до всіх – давайте разом вирішимо цю проблему! Фонд «Захист» - оператор благодійної допомоги Української біржі благодійності, тож зміг розмістити проект для збору пожертв на сайті біржі. Тому можна в мережі інтернет, натиснувши всього п’ять кнопок на комп’ютері, зробити свій посильний внесок, прослідкувати за його цільовим надходженням, процесом накопичення необхідної суми та цільовими витратами благодійних пожертв. Зробити це можна за цим посиланням

Можна  перерахувати допомогу через банк:
Назва організації : МБФ «Українська біржа благодійності»
Р/р 2600630669802, МФО 305749, код 38005762, центральне відділення ПАТ «КредитДнепр» м. Київ.
Призначення платежу – благодійна допомога на проект «Крапля крові- крапля життя»

Придбаймо для  Херсонського обласного Центру служби крові стаціонарний запаювач HEMATRON III, який допоможе вирішити проблему безпеки крові – безцінного компоненту спасіння людей: кров не буде псуватися, зберігатиметься довше. Адже переливання крові одному хворому забезпечують аж три (!) донори.

Тільки разом з вами ми можемо вирішити цю проблему!

Голова Фонду громади Херсона «Захист»    Лариса Польська