Програма фільмів про права людини у Херсоні

Відкриті покази фільмів в межах мандрівного фестивалю «Днів документального кіно про права людини» у Херсоні стартують 10 грудня у приміщені Херсонського державного будинку художньої творчості, що на Суворова, 3 (навпроти «Паруса»). Вхід вільний.

Окрім фільмів, учасники матимуть можливість подискутувати на різноманітні теми стосовно прав людини, дискримінації тощо. Фільми дуже різні і не залишать байдужими глядача. Наприклад, фільм «Стираючи Девіда» змусить замислитися стосовно питань приватності, власної поведінки в соціальних мережах тощо.
«Бірма ВЖ – репортаж із закритої країни» отримав головний приз правозахисного конкурсу VІІ Міжнародного фестивалю Docudaus UA. ВЖ – відеожурналісти, озброєні маленькими камерами, у Бірмі є таємними агентами, які передають новини із цієї закритої країни, незважаючи на загрозу ув’язнення і тортур. Цей фільм у Херсоні покажуть лише двічі. 
Отож, зараз перед Вами графік відкритих показів – залишається лише спланувати свій час та запросити друзів «прогулятися» на Суворова.

Графік показів

10 грудня 2010р. 
16:00 – 20:00
Відкриття фестивалю

Оксана Агаркова, виконавчий директор молодіжної громадської організації  «Нова генерація»

Світлана Хачатрян, менеджер проектів молодіжної громадської організації  «Нова генерація»

Олена Афанасьєва, виконавчий директор Центру молодіжних ініціатив  «ТОТЕМ»
Анна Мартинюк, юрист Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я


Показ документальних фільмів. Дискусії.
1. Бірма ВЖ – репортаж із закритої країни/ Данія / 2008 / 84’ /
Режисер: Андерс Естергорд
2. Дівчата Нідерланди 2005 / 30’Хлопці / Нідерланди 2005 / 30’
Режисер / Менна Лаура Меєр
3. Мама померла в суботу на кухні.../ Україна / 2009 / 55’Режисер: Максим Васянович
4. Вагах/ Німеччина / 2009 / 13’ Режисер: Supriyo Sen (Супрійо Сен )
11 грудня 2010р. 
15.00-19.00
Показ документальних фільмів. Дискусії.

1. Стираючи Девіда/ Велика Британія / 2009 / 80’ 
Режисер: Девід Бонд
Девід Бонд живе в країні, де стежать за кожним кроком кожної людини. Він вирішує з'ясувати, як багато знають про нього приватні компанії та уряд, тож провокує встановлення над собою нагляду, а потім намагається зникнути. Це рішення назавжди змінює все його життя. Залишивши вагітну дружину й малу дитину, він вирушає у жахливу подорож, а за ним, через державні бази даних, стежать двоє безжальних приватних детективів. Ця ситуація змушує його зрозуміти значення недоторканності приватного життя – та її втрати.

2. Убивство напередодні весни / Білорусь / 2010 / 25’
Режисер: Вольга Нікалайчик

3. Томек В. Польща/ 2004/ 28’
Режисер : Анна Вєцковска

Томеку 12 років, він живе в Польщі. Після уроків хлопець дбає про свою родину: підробітки, переїзд до нової квартири, пошук різдвяних подарунків – усе це для Тома не проблема.
А хто б іще мав цим займатись? Буденне життя решти членів його родини геть інакше.


4. Стояла собі хата/Україна/ 2005, 30 хв., Режисер Олена Фетісова 
12 грудня 2010р. 
14:00- 18:00
Показ документальних фільмів. Дискусії.
1. Любіть мене, будь ласка! / Росія / 2010 / 39’ Режисер: Валерій Балаян
19 січня 2010 року минув рік від дня безпрецедентного розстрілу в центрі Москви адвоката Станіслава Маркелова та журналістки Анастасії Бабурової. Фільм Валерія Балаяна присвячений насамперед Насті Бабуровій, талановитій дівчині з Севастополя, життя якої обірвала куля кілера-нациста. Герої фільму – друзі й близькі Насті, її колеги, батьки. У стрічці використані справжні відеозаписи російських фашистів, а також музичні кліпи, розміщені на нацистських сайтах. Ці матеріали розкривають справжній масштаб неонацизму в сучасній Росії, де нині офіційно існують 144 зареєстровані організації, які налічують понад півмільйона активних членів.
2. Я пам’ятник собі / Україна / 2009 / 70’  Режисер: Дмитро Тяжлов
3. Довга дорога додому / Росія / 2008 / 16’ / Режисер: Александр Горєлік
4. Занурення / Росія / 2009 / 58’ Режисери: Юлія Панасенко, Юлія Галочкіна
Рок-н-рол – це музика молодих. Із цим твердженням не погоджується головний герой фільму – Нік Рок-н-рол. У свої 48 років він відчуває музику так само гостро, як і замолоду, шукає щось незвичайне, нестандартне, далеке від стереотипів та одноденок, котрі нав’язує реклама. Це фільм про світ нової незалежної рок-музики в Росії. Занурюючись у нього, герой «відмотує» і стрічку власного життя, аналізуючи природу своєї пристрасної любові до року. Вічний пошук дозволяє Нікові не відчувати свого віку, саме тому йому треба постійно тамувати музичну спрагу.


Телефон для довідок  0552 42 03 22