"Нова Генерація" захищає права дітей на Херсонщині

В області розпочав роботу новий проект "Права дітей в дії", який реалізує молодіжна громадська організація "Нова генерація" за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Мета нового проекту - забезпечення врахування прав та законних інтересів дитини у реалізації державної сімейної політики на території Херсонської області.

Зокрема, у процесі створення та підтримки прийомних сімей та інших форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, проведення широкої інформаційної кампанії в районах Херсонської області з метою підвищення мотивації громади по створенню прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.
В рамках проекту, що реалізовуватиметься у 5 громадах області (на базі Білозерського, Горностаївського, Нововоронцовського, Скадовського та Чаплинського районних клубів сімейного дозвілля), буде проведено інформаційну та навчальну кампанію по роботі з прийомними батьками та дітьми. Сім'ї матимуть більше можливостей для здійснення всіх своїх функцій та створення належних умов для фізичного, духовного, інтелектуального, культурного та соціального розвитку дітей.
Сьогодні між молодіжною організацією "Нова генерація" та Херсонською обласною державною адміністрацію вже підписано Угоду про співпрацю та партнерство в рамках реалізації проекту "Права дітей в дії" та розроблено спільний план дій.