Протидія торгівлю людьми

ХОГЦ «Чоловіки проти насильства» провів тренінг для волонтерів з числа студентської молоді для проведення інформаційних кампаній з питань протидії торгівлі людьми.

20 січня 2009 року ХОГЦ «Чоловіки проти насильства» організував тренінг для волонтерів з числа студентської молоді  Херсонського політехнічного коледжу для проведення інформаційних кампаній з питань протидії торгівлі людьми.
Тренерами виступили Тетяна Сахно – асистент з питань протидії торгівлі людьми ХОГЦ «Чоловіки проти насильства». Всього участь у тренінгу взяло 28  осіб.
     Тренінгова програма була розроблена з метою надання інформації про усунення проблеми торгівлі людьми, як сучасної форми рабства, підвищення рівня усвідомлення можливостей протидії торгівлі людьми, як форми захисту прав людини, розвитку навичок та вмінь для  проведення консультування та інформаційно – просвітницьких кампаній серед учасників.
Протягом навчального дня тренерами були виконані завдання направленні на підвищення рівня поінформованості учасників з тематики торгівлі людьми, систематизації набутих знань про дану проблему. Учасники сформулювали визначення торгівлі людьми, визначили внутрішні і зовнішні причини цього явища, проаналізували ознаки, види, форми і шляхи вербування.
Також учасники навчилися організовувути інформаційно-просвітницьку роботу, аналізувати оголошення щодо працевлаштування за кордоном, були визначені аспекти психічного здоров’я торгівлі людьми (Психологічні особливості потерпілих від торгівлі людьми. Наслідки для психічного стану). Була визначена роль та уповноваження Міжнародної організації з міграції (МОМ) у боротьбі проти торгівлі людьми. А у ході виконання практичних вправ «Коло соціальних зв’язків» та «Наш спільний будинок» учасники отримали базові знання про підготовку та проведення консультацій з питань протидії торгівлі людьми. Також учасники переглянули документальний фільм „Небезпечна гра”. 
На заключному етапі тренінгу учасники повністю усвідомили особистісні позиції відносно проблеми торгівлі людьми і спробували самостійно написати лекцію на тему «Як не стати живим товаром» , якою б могли скористатися при підготовці до проведення інформаційних інтерактивних заходів на базі загальноосвітніх та вищих навчальних закладів м. Херсона. 
«Проведення інтерактивних подібних заходів у навчальних закладах  дозволить не відлякувати  молодь від подорожі за кордон, а допоможе зосередитися їм на питаннях безпеки та захисних заходах, яких треба вжити перед поїздкою. Підготовка волонтерів,  для проведення інформаційної роботи, як складова частина інформаційних кампаній допоможе охопити практично усіх учасників навчально – виховного процесу в навчальних закладах, в яких вони навчаються.» - зазначила Тетяна Сахно – асистент з питань протидії торгівлі людьми ХОГЦ «Чоловіки проти насильства».
Автор: прес-секретар Олена Юдіна